top of page
Search

Partidul AER vrea alegeri primare si alierea Dreptei, în actualul context politic vulnerabil la nivel international

Writer's picture: Alianta EtocrataAlianta Etocrata

Updated: Jun 13, 2024

Partidul Alianţa Etocrată pentru Reformă (AER) îşi întărește poziția ideologică, în actualul context european şi naţional ce vulnerabilizează tot mai mult cetățeanul european „de Est”.


În contextul rezultatelor finale ale euro-alegerilor, unde Extrema Dreaptă a câștigat un număr impresionant de poziții în Parlamentul European şi luând în calcul, de asemenea, rezultatele electorale contrastante din România, care sunt tot mai criticate de către societatea civilă, prin dezvăluiri de probe înregistrate şi mărturii legate de cazurile numeroase de fraudă electorală, partidul AER a realizat o serie de analize şi dezbateri, la nivel intern, pentru a contura strategia politică cea mai potrivită României, pe termen mediu şi lung.





Partidul AER îşi reafirmă opoziția politică în raport cu Monstruoasa Coaliție PSD-PNL. Aceasta a dorit şi dorește să monopolizeze, în mod imoral, spațiul democratic românesc şi european, prin încălcarea flagrantă a dreptului alegătorului de a beneficia de o democrație reală, de un pluripartitism echilibrat, de bun simț. Amintim conducerii actuale a PNL, de la nivel central, un lucru simplu şi evident: prin deciziile dumneavoastră iresponsabile, de sacrificiu (sacrilegiu) ideologic, nu v-aţi dezamăgit doar propriii membri şi simpatizanți cu convingeri liberale reale, nu ați pătat doar memoria fondatorilor Liberalismului din România şi ai Diasporei Liberale, ci, mult mai grav, prin alianța imorală cu PSD, aţi lăsat un gol de neiertat, aproape imposibil de remediat, şi anume întregul spațiu politic şi ideologic de Drepata, din România. Drept rezultat, ați plasat, în mod abuziv, o răspundere uriașă pe umerii partidelor AUR şi SOS, care încearcă din răsputeri să îşi facă datoria, cu resursele limitate pe care le au şi cu multe piedici sistemice, imorale, antidemocratice şi anti-constituționale.


Un lucru este clar: PNL se face vinovat, în faţa poporului român dar şi în ochii foștilor parteneri politici europeni şi ai opiniei publice internaţionale, de actul de înaltă trădare ideologică, dezertând, în mod laş, din Dreapta Română, alienând-şi până şi ultimele zvâcniri „de Centru” sub bocancul ferm al fostului PCR, fără drept de apel. Practic, PNL a fost înghițit de PSD, şi știm bine că nu este pentru prima oară. Cu ce faţă politică se vor mai putea prezenta PNL-iştii, la Bruxelles, în negocierile pentru aderarea lor la vreun grup politic europarlamentar onorabil, credibil, mai ales unul nou? Cine îi va mai băga în seamă pe PNL-işi, în contextul în care PPE însuşi se află în plină criză internă, făcându-şi planuri disperate cum să renunțe mai repede la trădătorii şi la marii corupți, precum şi, mai ales, la Anti-Creştinii din rândurile lor aşa-zise „conservator-creştine”, pentru a mai putea supraviețui, cât de cât, încă un mandat, înconjurați fiind, din ce în ce mai ferm, de Extrema Dreaptă, care îşi îngroașă rândurile, pe zi ce trece?


Faptul ca PNL nu mai are speranțe la vreun loc de cinste, în Grupul PPE din PE, este demonstrat şi de întâlnirea, cu totul neobișnuită, la Cotroceni, a actualului preşedinte al României Klaus Iohannis cu fostul preşedinte al Grupului Socialist din PE, socialistul german (SPD) Martin Schulz, chiar ieri după-amiză, pe 12 iunie 2024.


Având în vedere că a fost ales la Cotroceni, două mandate la rând, strict pe baza unor campanii electorale agresive contra socialiştilor, natural ar fi fost, desigur, ca domnul Klaus Iohannis să se fi văzut cu cineva (cât de cât conservator-creştin) din conducerea CDU, sau PPE, dar devine din ce în ce mai clar că ultimii evită asemenea expunere cât pot de mult, din motive evidente, care țin de diferențe fundamentale, ce nu includ cunoașterea limbii germane. Au (ne)popularii germani deja destule pe cap, nu le mai trebuie o greutate în plus, şi anume un PNL proaspăt victimizat de fostul PCR. Nemților nu le plac victimele, deci PNL devine imposibil de digerat ideologic, indiferent cum l-ai privi, fie din Berlinul revoluționar al agerului Eduard Bernstein, fie din Bavaria ţărănească ultra-conservatoare a molâului de Manfred Weber. Fie vorba între noi, PNL-ul nostru îmbâcsit chiar şi înainte ne făcea de rușine prin PPE, din cauza lipsei acute a capacității de adaptare onorabilă la realitatea şi obiceiurile devenite tradiții din PE. Din punct de vedere al mentalității trimișilor acolo, ei nu aveau ce să caute acolo, deloc, fiind incompetenți şi imorali. Din punct de vedere estetic, liberalii europeni se adunau, în mod tradițional, cum e şi normal, în Grupul Liberalilor (ALDE) din PE şi numai ai noştri făceau notă discordantă, dorind să împuște mereu 2, sau chiar câte 3-4 iepuri dintr-o lovitură. Jenant, pentru că străinii făceau glume pe seama lor. Implicit, râdeau de noi toți.


Eurodeputații „noştri” mai mereu au dat cu nuca în perete, pe unde s-au aciuat, lipsindu-le ştaiful, onoarea, adaptabilitatea onorabilă, cu foarte puţine excepții, începând din perioada de pre-aderare (înainte de 2007) şi până astăzi. Desigur, nimeni nu o va uita, vreodată, pe doamna Viorica Dăncilă, un adevărat monument naţional, de Videle, care a uimit toate delegaţiile naţionale, de la o margine. E drept, românii nici nu prea au avut de unde prelua modele de bune practici, decât de la PCR-işti.


Revenind la Cotroceni, ce credeţi că ar fi putut, oare, să discute, după alegerile europarlamentare, un preşedinte al României pretins liberal-conservator, şi un socialist german consumat, din SPD-ul proaspăt făcut praf de tineretul etichetat de ei „extremist” din AfD?  În afară de înfrângerea umilitoare a lui Olaf Scholz, probabil că or fi discutat şi despre noul trend politic puternic, iminent, ce vine-vine-vine dinspre Belgia - Olanda - Austria - Franţa - Italia - Cehia- Ungaria etc., cine ştie? Britanicii râd satisfăcuți şi îşi pregătesc, în mod tipic, următoarele mutări discrete, bineînțeles pretinzând, la nivel oficial, că puțin le pasă de Europa post-Brexit, dominată de haos politic şi corupție la nivel înalt, lucruri care, desigur, nu au nimic de- a face cu ei.

 

Alianţa lui Klaus Iohannis (şi ex-PNL) cu socialiștii nici că se putea nimeri într-un moment mai dezastruos pentru ei, în context european. Iar ei ştiu acest lucru.


Rămâne de văzut, cum şi dacă se va mai putea recupera PNL, vreodată, dintre ciocanul PSD şi nicovala rece sloi a PPE/ CDU şi a socialiştilor europeni (PES si Grupul S&D din PE) mult slăbiţi, după ultimele alegeri.  


În România, Monstruoasa Coaliție (mai simplu spus, PSD) îşi serbează, astăzi, o victorie aparentă, o iluzie, obținută în urma unei competiții nedemocratice şi contra-naturii, care a înfuriat poporul român. Ei se pregătesc să ocupe cele 19 scaune din 33 alocate României, la masa Parlamentului European, însă nu este cert cine îi va primi, în ce grup. Este posibil ca mulţi dintre ei să rămână chiar neafiliați.


Partidele de dreapta româneşti, încă nematurizatele AUR şi SOS, împreună, vor ocupa doar 8 mandate de europarlamentari. Mai bine decât deloc, am putea spune, drept pentru care felicităm  AUR şi SOS, pentru aceste rezultate. Dacă alegerile ar fi fost corect gestionate, din punct de vedere administrativ, aceste două partide ar fi obținut, cel mai probabil, câteva mandate în plus, fiecare, însă tot nu ar fi trecut de 16 împreună, astfel încât să poată face o majoritate la nivelul Delegației României în PE. În orice caz, demn de rămas în istorie este un detaliu dintre cele mai amuzante: la orele publicării primelor rezultate, în noaptea dintre 9 şi 10 iunie 2024, UDMR deja avea asigurat pragul de 5%, în timp ce SOS încă nu făcuse pragul. Deosebit de greu- spre imposibil de crezut că aceasta era, de fapt, realitatea voturilor.  Acest detaliu amuzant a devenit şi mai picant după ce preşedinta SOS Diana Şoşoacă a anunţat public că va face dezvăluiri scandaloase legate de personaje-cheie, știute numai de domnia-sa, astfel încât, ca prin minune, la doar câteva ore, i s- au revelat 5% şi i s- a „permis” să meargă în Parlamentul European. Caz încheiat, nu-i aşa? „Let’s play the game” deci mult succes Diana şi Luis la Bruxelles şi mai ales la Strasbourg!


Ne mai rămâne, însă, cauza națională, în cazul (puţin probabil) că a uitat cineva de ea: ce ne facem cu doar 8 aleşi de Dreapta proiectaţi în PE, luând seama la nevoile reale din Parlamentul Naţional, la alegerile de iarna viitoare? Este nevoie de mai multă forță politică reală de Dreapta, în România, la ora actuală, pentru a suplini spațiul viran, deșertul produs de iresponsabilul PNL. Se impune un salt de morală politică, al partidelor şi platformelor de dreapta de toate formele şi mărimile, din România, şi mai ales de un efort suplimentar al AUR şi SOS, spre unificare/ alianţă. Știm că se au precum șoarecele cu pisica, dar România trebuie să fie mai presus de acest detaliu personal. Interesul comun al nostru, al tuturor, trebuie să fie mai presus de conflictele personale.


Avem nevoie de un grup parlamentar suficient de mare, majoritar, de dreapta, în decembrie 2024, pentru a echilibra destrăbălarea PSD actuală, pentru a salva România de implozie şi de ruşinea internațională. Toate protestele, toate amenzile abuzive, toată violența disproporționată suferită la 10 august 2018, toate abuzurile psihice şi fizice, toate sacrificiile activiștilor pentru democrație, din ultimii ani, toate eforturile anti-corupție, ar fi în zadar dacă Dreapta Română nu ar forma, ca un apogeu natural de patriotism, un grup parlamentar unitar, majoritar, stabil, in parlamentul naţional, pentru a reechilibra România.


Având în vedere cele mai sus prezentate, precum şi multe alte motive temeinice, știute de fiecare, pe care fiecare din noi le purtăm în suflete şi în memorie, facem un apel la toate forțele politice de dreapta, etice, naţional-etocrate, verticale, onorabile, care nu-şi doresc să stea la masa negocierilor cu sistemul vechi şi corupt, ci au în suflet dorinţa unui viitor mai bun pentru România, să facem fiecare câte un pas unii către ceilalţi, cu încredere, pentru a formaliza un plan politic comun, pentru următorii ani.


Suntem partide politice, deci avem o responsabilitate politică uriașă, în mod special faţă de comunitățile vulnerabile din România şi din Europa (diaspora), într-un context politic european din ce în ce mai agresiv cu Estul şi cu Est-Europenii, care vulnerabilizează cetățeanul român din ce în ce mai mult şi din toate punctele de vedere. Îndemnăm partidele AUR şi SOS la unire/ alianță de lungă durată şi propunem alăturarea la o coaliție largă a tuturor partidelor de dreapta, în interes public, demonstrat cu fapte politice.

Parlamentul naţional, în prezent, este plin de interese străine şi de agenți / musafiri neprietenoși poporului nostru, de aceea, este nevoie de noi, în unitate, pentru a ne putea recupera ţara şi a o lăsa moștenire copiilor şi nepoților noştri. Avem nevoie să scăpăm România de ideologiile şi comportamentele politice extremiste care au ghetoizat-o, băgând o prea mare parte din populație în sărăcie extremă, iar altă parte în exil economic, boală, umilință, dezrădăcinare şi exploatare nemiloasă, transformându-ne în sclavi, slujbași ai unor străini.


În luna iulie 2024, partidul Alianţa Etocrată pentru Reformă (AER) va publica un calendar preliminar de negocieri bilaterale şi dezbateri publice, pe tema unificării forțelor de Dreapta în parlamentul naţional şi la Cotroceni. Ne dorim negocieri şi dezbateri de cea mai înaltă calitate politică, alături de partide politice de centru şi de dreapta, înscrise în România. În cadrul acestor negocieri şi dezbateri se va pune la punct organizarea Alegerilor Primare, prin care membrii, simpatizanții şi liderii fiecărui partid participant vor putea stabili, în mod democratic, minim cinci candidaţi favoriți la alegerile prezidențiale, din acest an. În primul tur, membrii şi simpatizanții fiecărei formațiuni participante îşi vor exprima votul public (nesecret) în favoarea candidaţilor preferați, iar în al doilea tur câștigătorii se vor alege între ei, prin vot secret, stabilind candidatul preferat, comun, pentru Cotroceni.  Participanții vor lucra în echipă, pe termen lung, vor conduce campania electorală pe diverse sectoare, atât la alegerile prezidențiale cât şi la parlamentare,  vor forma cabinetul oficial de consilieri ai viitorului Preşedinte al României, vor candida la senat şi la camera deputaților şi se vor ocupa de recrutarea staff-ului tehnic, după alegeri.


______

 

176 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page