Petiţie Publică
Semnează Petiţia Publică
în formularul din josul paginii
Petiţie Publică
-
Dispunerea unor anchete de specialitate, din partea Avocatului Poporului precum şi a altor entităţi competente ale statului român, în vederea dizolvării de drept a asociației Partida Romilor Pro-Europa, pentru neîndeplinirea scopului declarat în statut conform Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, articolul 56, alineatul (1), literele a), b) şi c).
-
Dispunerea repunerii pe rol a tuturor dosarelor penale comunicate de OLAF şi Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) indicate de:
-
Comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 10 februarie 2016, Nr. 114/VIII/3 în care Nicolae Păun este acuzat, printre altele, de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, toate în formă continuată.
-
Comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din 10 februarie 2016, Nr. 118/VIII/3, în care Paraschiv Iulian Costel (din actuala conducere a ANR- Agenţiei Naţionale pentru Romi) împreună cu mai mulţi membri ai asociaţiei Partida romilor Pro-Europa sunt acuzaţi de comiterea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene, deturnarea de fonduri, spălare de bani, influențarea declarațiilor etc.
-
-
Dispunerea măsurilor de reparare urgentă a interpretării actuale a Art.62 din Constituţia României, de către statul român, în favoarea exclusivistă şi nejustificată în drept a asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, de a reprezenta romii din România în parlamentul naţional, prin aceasta aducându-se atingere foarte gravă drepturilor şi libertăţilor civile. Organizarea de alegeri libere şi abrogarea statutului „din oficiu” al deputaţilor care compun „grupul minorităţilor” din parlament.
-
Dizolvarea grupului minorităţilor din parlamentul naţional, în baza Art.4 din Constituţie, dacă se constată că deputaţii numiţi „din oficiu” (fără alegri democratice) fac parte, în majoritatea lor (50%+1) din organizaţii nedemocratice, care nu au avut alegeri interne şi nici rotaţia democratică la conducere, în ultimii 20 ani. Auditarea tuturor organizaţiilor etnice „reprezentative din oficiu” în parlament cu privire la îndeplinirea sau neîndeplinirea scopurilor declarate în statut, conform legii. Suspendarea statutului „de utilitate publică” şi suspendarea oricăror subvenţii din fondurile publice în cazul asociaţiilor cu scor sub zero sau foarte mic în urma procesului de audit. Stabilirea unui corp de audit independent, extern guvernului şi parlamentului.